Despre Noi


Los Santos Roleplay România reprezintă o comunitate românească de roleplay stabilită pe platforma de multiplayer a jocului Grand Theft Auto: San Andreas denumită Multi Theft Auto.

SCURT ISTORIC

Proiectul a luat naștere încă din anul 2014 atunci când Los Santos Roleplay România s-a lansat pentru prima oară pe piața românească de MTA. La vremea respectivă, comunitatea rula pe baza unui gamemode slab dezvoltat, echipa nu avea aceeași componență și nici aceeași experiență în ceea ce privește administrarea și întreținerea unei comunități roleplay. Privind retrospectiv, nici nivelul de roleplay existent pe MTA nu era, din punctul nostru de vedere, suficient de dezvoltat încât să susțină ceea ce ne doream și ne dorim în continuare, adică o comunitate cu standarde înalte în materie de roleplay. Având în vedere aceste aspecte, comunitatea a fost la scurt timp închisă și echipa descompusă.

În data de 6 decembrie 2016, comunitatea a fost redeschisă de către Diaz și Michael care au văzut un potențial bun de dezvoltare a ceea ce, din păcate, în anul 2014 nu părea favorabil. Acum, cei doi fondatori aveau o înțelegere și o abordare mult mai matură, cât și cunoștințe îmbogățite în ceea ce privește domeniul organizatoric al unei comunități roleplay, iar asta datorită experiențelor pe care aceștia le-au acumulat pe parcursul celor doi ani de pauză pe comunități străine populare în domeniul roleplay.

Totodată, în această perioadă, jucătorii au început să cunoască mult mai bine standardele unei comunități adevărate de roleplay - fluxul de jucători s-a sporit între cele două mari platforme online Multi Theft Auto și San Andreas Multiplayer, iar informația, ideile și dorințele jucătorilor au crescut exponențial în intensitate odată ce aceștia au realizat posibilitățile nemărginite existente pe piața românească de MTA.

În aceeași lună, benzema100 s-a alăturat comunității și echipei administrative, devenind la scurt timp un om de bază pentru dezvoltarea și buna funcționare a comunității chiar și până în ziua de astăzi. În ciuda greutăților cu care comunitatea s-a confruntat de-a lungul timpului, benzema100 a dat dovadă de curaj, spirit de echipă, profesionalism, respect, încredere și, cel mai important, loialitate, trăsături asupra cărora punem mare accent atunci când vine vorba de întreaga comunitate pe care dorim să o dezvoltăm.

benzema100 întrupează în totalitate profilul candidatului perfect pentru funcția de Manager, de membru al echipei administrative și, mult mai important, de jucător. Persoane asemenea lui căutăm aici, pe comunitate. De persoane ca el avem nevoie, nu doar aici pe comunitate, ci pe întreg segmentul românesc de roleplay prezent pe MTA. Genul de persoane care știu ce vor, au un plan bine stabilit în minte și o țintă clară, au standarde înalte și mereu își doresc mai mult de la tot ce-i înconjoară. Persoane care sunt dispuse să muncească pentru ceea ce își doresc și nu renunță niciodată. Prin intermediul acestui pasaj, dorim să-i mulțumim din toată inima pentru întreaga sa contribuție anterioară, prezentă și viitoare alături de noi. Îți mulțumim!

Deși comunitatea a mai luat în luna martie 2017 o pauză scurtă de câteva luni, a revenit cu forțe proaspete în luna noiembrie a aceluiași an. De atunci, comunitatea rulează neîntrerupt, aducând în permanență elemente inovatoare pe piața românească de roleplay de pe MTA.

VIZIUNE ȘI PLANURI DE VIITOR

Prin intermediul acestui proiect ne dorim să ridicăm, la nivel național, standardele existente în materie de roleplay pe MTA.

Întotdeauna am considerat că pe MTA există potențial atât din partea jucătorilor (de a învăța, de a se perfecționa și de a ajunge la standardele impuse de comunitățile mari de roleplay de pe San Andreas Multiplayer), cât și din punct de vedere tehnic, script-wise - potențial, considerăm noi, superior platformei SAMP. Acest potențial însă, din păcate, a fost și este exploatat greșit de foarte multe comunități care activează în prezent pe acest segment și care, considerăm noi, nu fac nimic altceva decât să încurajeze și să promoveze idei cu totul greșite despre ce înseamnă cu adevărat roleplay-ul.

Căutăm să schimbăm mentalități. Ne-am săturat să vedem o listă întreagă de comunități de tip RPG ascunse sub denumirea de 'roleplay' a căror singur scop este profitul obținut de pe urma donațiilor. Ne-am săturat de zecile de GB de moduri high poly, la fel cum ne-am săturat și de sutele de mii de dolari acordați ca bani de început. Ne-am săturat de comunitățile fantomă, care rezistă între două și patru săptămâni, și cu certitudine, ne-am săturat de așa-zisele 'comunități roleplay' conduse cu stângul. Ne-am săturat de standardele scăzute de roleplay acceptate și promovate în rândul jucătorilor de către acest gen de comunități. Ne dorim o schimbare cât mai promptă pentru comunitatea românească de roleplay de pe MTA și suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a aduce această schimbare.

O facem din dragostea pentru roleplay. Grand Theft Auto: San Andreas a fost jocul copilăriei noastre, iar odată ce am descoperit platformele de multiplayer, nu ne-am mai putut dezlipi de oportunitățile pe care le aveam și le avem și în prezent în materie de roleplay. Pentru noi, această comunitate este un hobby, un proiect născut dintr-o pasiune comună care ne leagă pe toți. Gustul nostalgiei, a vremurilor bune, a experiențelor pe care le-am trăit și dorința de a păstra cât mai vie această stare sunt doar câteva din motivele care ne-au făcut să alegem să deschidem o comunitate de roleplay în care să putem oferi experiențe de neuitat de care și noi am avut parte în trecut și de care sperăm să avem în continuare aici pe Los Santos Roleplay România.